Spanyol Cocido Madrileño
11 Apr 2024
Hozzávalók:
Húsok:
1 kg marhahús (pl. marhalábszár)
500 g csirkemell
200 g chorizo kolbász
200 g morcilla (véres hurka)
Zöldségek:
2 sárgarépa
2 burgonya
1/2 zellergumó
1/4 káposzta
1 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
Fűszerek:
Só
Bors
Olívaolaj
Elkészítés:
A marhahúst mosd meg, és vágd kockára. A csirkemellet is vágd kockára.
Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a marhahúst.
Ha a marhahús megpirult, add hozzá a csirkemellet, és pirítsd tovább.
Add hozzá a vöröshagymát, a babérlevelet, a fokhagymát, a sót és a borsot.
Öntsd fel vízzel, és forrald fel.
Takard le a fazekat, és kis lángon párold a húst kb. 1 óráig.
Add hozzá a sárgarépát, a burgonyát, a zellert és a káposztát.
Főzd tovább kb. 30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Add hozzá a chorizo kolbászt és a morcillát, és főzd tovább kb. 10 percig.
Tálald a cocido madrileñót a húslevessel, a zöldségekkel és a kolbásszal.
Tippek:
A cocido madrileñót tálalhatod tésztával vagy rizzsel is.
A cocido madrileñóból kiváló levest is készíthetsz. A húslevesből szedd ki a húst és a zöldségeket, majd tálald a levest tésztával vagy cérnametélttel.
A cocido madrileñót másnap még finomabb, ezért érdemes előző nap elkészíteni.
Jó étvágyat!